26-05-10 Witwangstern

Zoooo, gisteren het eindverslag ingeleverd, dus vandaag een heerlijke dag vrij! Het uitslaap gedeelte wilde niet helemaal mee werken, en zo zat ik rond een uurtje of 8 alweer achter de computer de dagelijkse dingen te controleren. Zo viel mijn oog ook op de witwangstern bij Stevensweert, die er al een tijdje zit, en aangezien ik de “invasie” van een paar weken geleden heb “gemist” vanwege mn vakantie in Portugal vond ik het vandaag een mooie dag om de herkansing aan te gaan. Na wat brood te hebben ingeslagen zat ik om kwart voor 10 in de trein richting Nijmegen om vervolgens met het hobbel treintje naar Roermond te gaan. Lang leve het Limburg, want op roermond moest ik een half uur op de bus wachten, want die ging maar 1 keer in het uur. Ondertussen begon het aardige weer van vanmorgen ook te betrekken, en begon het een beetje te spetteren. Gelukkig had ik bij toeval een paraplu in mn tas gestopt, en dat was maar goed ook. Uiteindelijk was ik aangekomen bij Stevensweert, en na totaal de verkeerde kant opgelopen te zijn, en een paar keer met Pieter gebeld te hebben kwam ik aan bij een plas. Het zag er allemaal een beetje simpel uit, maar er vlogen visdiefjes, dus dit moest wel de plek zijn. Na wat visdiefjes gechekt te hebben begon het een slag harder te regenen, en dook ik ineen onder de paraplu. Terwijl ik hier weg zat te kijken viel me al vrij snel de witwangstern ergens ver op de plas op, maar dit was wat aan de verre kant voor (mooie) foto’s. Uiteindelijk vloog hij vlak langs me, waarna hij bij twee stroompjes ging foerageren. Helaas was het licht aan de matige kant, waardoor de foto’s niet helemaal werden wat in de planning stond, maar alsnog ben ik er wel tevreden mee.
Na hier een tijdje van genoten te hebben werd de regen me toch te gek en na een blik op de klok bleek dat ik niet erg veel tijd meer had om de bus, die ook nu nog steeds 1 keer in het uur ging, te halen. Dit betekende dus een stukje speed mars door de regen. Gelukkig Zijn ze in Limburg niet zoals in Arnhem, waarbij de bussen altijd te vroeg rijden, dus had ik de bus mooi op tijd gehaald.

Witwangstern (Chlidonias hybrida / Whiskered Tern)

Witwangstern (Chlidonias hybrida / Whiskered Tern)

Witwangstern (Chlidonias hybrida / Whiskered Tern)

1 opmerking:

Anoniem zei

Ik vind dat je echt hele mooie foto's maakt! Ik heb wel nog een vraagje: bij bijvoorbeeld de foto van de witwangstern staat de vogel niet in het midden van het beeld en dat maakt de foto juist zo mooi. Ik vroeg mij af hoe je dat juist doet. Stel je ondertussen je scherpstelpunt in op de camera voor autofocus, of snij je de foto bij zodat de vogel niet in het midden staat?

Groetjes!