24-05-10 Dwergooruil

Vanochtend werd er een melding gemaakt van een dwergooruil die al 17 dagen zit te dingen bij iemand in de tuin. De bewoners dachten eerst dat het ging om een autoalarm die steeds af ging, maar na een tijdje hadden ze toch iemand anders erbij gehaald. Na enige mis communicatie dacht ik dat Erik vandaag geen auto ter beschikking had, dus moesten er andere plannen gemaakt worden. Uiteindelijk hadden we Rick gevonden die een auto heeft, en ook graag wilde rijden voor zn Gelderland lijst. Ondertussen zat ik al bijna de hele middag met Jelle achter msn, en uiteindelijk kon ook waarschijnlijk zijn vader wel rijden, een aangezien die een iets grotere auto heeft, kon dit nog mooi uit komen.
Uiteindelijk hadden we in de avond de conclusie getrokken dat ik met Jelle en Lex mee ging, en zo zaten we samen met Erik en Arjan in de auto richting Kootwijk. Eenmaal aangekomen konden we, zoals wel vaker, achteraan aanschuiven en genieten van de gezelligheid die zo’n twitch altijd met zich mee brengt. Dwergooruilen schijnen altijd een zeer strak schema te hebben met de tijd dat ze gaan roepen, en dit beest schijnt rond 10 over 10 te gaan roepen. Zo ook vandaag. Lex had de vogel een stuk noordelijker al gehoord en zien vliegen, toen hij naar de massa toe kwam, en waarbij iedereen de eerste roepjes op kon vangen van de uil. Zo blij als dat iedereen was met de eerste roepjes, zo vet was het toen de vogel in de boom boven ons hoofd begon te roepen, wat een gruwelijk gaaf geluid zeg!!! (een bewijsgeluidje staat bij mn waarneming) Tussen het roepen door zagen we de vogel ook nog even een stukje vliegen naar een andere boom, maar heel bevredigend was dit niet;)
Na deze mooie soort gingen we nog even proberen om nachtzwaluw te doen, maar meer dan proberen was het niet geworden. Tijdens dit proberen hadden we wel 2 krijsende jonge bosuilen, en een volwassen vogel die aan het roepen was, ook leuk.

Geen opmerkingen: