19-05-10 Amerikaanse goudplevier

Aangezien we volgende week ons afstudeerproject moeten inleveren, en er nog wel aardig wat aan gedaan kan worden hebben we deze week niet zoveel gevogeld. Gisteren samen met Erik en Pieter even een rondje gemaakt om woudapen te gaan zoeken en nog wat meer jaarsoorten. De woudaap hadden we niet gevonden, maar wel 3 nieuwe jaarsoorten in de vorm van fluiter, kwartel en noordse nachtegaal.

Vanmiddag kwam er een mailtje binnen van (weer eens) Erik. het begon bij hem toch wel erg te kriebellen dat er een lifer (voor hem) zat op "maar" 150km afstand. Na even overlegd te hebben toch maar de conclusie getrokken dat we wel mee konden gaan, blijft toch een leuke soort! Het kon niet eerder dan 17.45 dat we vertrokken, dus ja, konden we overdag mooi aan ons verslag werken, en in de avond toch weer genieten van de vogeltjes. Na wat verkeerd te zijn gereden en de Carmen flink van slag te hebben gekregen kwamen we aan bij Montfort, en was de 274e soort van het jaar al snel binnen. Hij zat aan de "goede" kant van de weg mooi in de avond zon en redelijk dichtbij (voor de digiscoper onder ons.) Het beest was ook leuk aan het roepen bijna continue wat te horen is op wrnm.nl
Na hier genoten te hebben van dit beest dat soms werd lastig gevallen door een kievit of door de aanwezige pleviertjes gingen we weer tevreden terug naar Arnhem.

Amerikaanse goudplevier (Pluvialis dominica / American Golden Plover)

Amerikaanse goudplevier (Pluvialis dominica / American Golden Plover)

Geen opmerkingen: