16-02-10 Rondje ZH kust

vandaag weer met Pieter een stukje wezen vogelen. Ik wilde erg graag een pestvogel voor de jaarlijst hebben, aangezien er nu een soort van invasie bezig is. Bij Monster waren er 2 gemeld, en dat is wel aardig in de buurt. Wij dus naar Monster om ze te gaan zoeken. Eenmaal in de wijk aangekomen was het 1 grote groene wijk met een hoop goede plekken voor pestvogels. Wij de hele wijk een beetje rond struinen waarbij we een hoop kramsvogels, koperwieken en zanglijsters aantroffen. Uiteindelijk kwamen we bij een/de tuin aan waar ze ook hebben gezeten, maar de hele gelderse roos was lees, en er zat nu niks meer in de tuin. Wij weer een beetje alle straten door gekruisd maar niks gevonden. Toen we voor de laatste keer, nu met de auto, zay er nog wel een mooie vrouw zwartkop. Aangezien we nu toch in de buurt waren gingen we ook langs Den-haag, want daar zat ergens een krooneend. Dit bleek dus MIDDEN in Den-haag te zijn, vlak naast het centraal station in de hofvijver! Wij eerst een paar keer langs gereden in de hoop dat we hem uit de auto konden zien, wat niet lukte en uiteindelijk even snel de auto stilgezet, pieter eruit gelaten om net om het hoekje te kunnen kijken, en daar zat ie! Snel weer weg met de auto, want voor je het weet word je opgepakt voor terrorrisme. De auto een klein rondje gereden en even schuin tegenover het Mauritshuis op de stoep geparkeerd, eruit gesprongen en een paar bewijsplaatjes gemaakt. Terwijl ik uit de auto rende stonden er een paar allochtonen die dachten dat ik paparazzi was, en deden meteen hun capuchons over hun hoofd zodat ze niet herkend zouden worden.

Krooneend (Netta rufina)

Krooneend (Netta rufina)

Aangezien we de pestvogels in Monster gemist hadden, en toch al in de buurt waren, waren we langs voorhout gegaan, waar ook een pestvogel rond zou moeten hangen. Pieter was er al geweest en wist de plek. Wij dus de auto neer zetten en het rondl;open door de wijk was begonnen. Een best saaie wijk met een zwartkop vrouw en een grote lijster. Een tijd verder zo'n, 1,5 uur, waren we weer bij de plek waar hij meestal gezien werd, en toen kwam hij aangevlogen, ging even bovenin wat bomen zitten roepen, en vloog toen de bosjes in om niet meer gezien te worden. We hadden ondertussen ook wel genoeg tijd hier doorgebracht en gingen weer verder.

Pestvogel (Bombycilla garrulus)

Aangezien we in de buurt waren van de zwarte ibis, en het zonnetje mooi scheen, waren we hierheen gegaan. Eenmaal aangekomen vloog er een leuke groep van ongeveer 109 kneuen, en de zwarte ibis zat ook op z'n oude plek. vanwege het mooie licht, en de tamheid van de vogel aardig wat foto's gemaakt en genoten van het foerageer gedrag van de vogel.

Kneu (Carduelis cannabina)

Zwarte ibis (Plegadis falcinellus)

Zwarte ibis (Plegadis falcinellus)

Zwarte ibis (Plegadis falcinellus)

Zwarte ibis (Plegadis falcinellus)

Geen opmerkingen: