13-02-10 Rondje Delta

Aangezien ik nog steeds net mn rijbewijs heb, wilde ik graag weer een stukje gaan reiden. het eerste plan was om weer naar die witkopeend te gaan, maar aangezien die al zeer vroeg was afgepiept (dat hij er niet meer zat) snel een ander plan gemaakt en lekker naar Zeeland gegaan.
het rondje begon bij het grevelingenmeer, waar (zoals bijna overal langs de kust momenteel) een groep witbuiken zaten. Ze dreven in wat losse groepjes tussen de rotganzen en zaten helaas wel nog vrij ver. Hier zaten ook 7 grutto's, wat ik leuker vond, aangezien dit een nieuwe was voor dit jaar! Ik stond er nog maar net, en er kwam een hele touringcar aan met vogelaars van een jaar of 12. Je begrijpt het al.... ervoor langs rennen en schreeuwen en heel hard trippen op 2 chileense flamingo's. Afijn, wel leuk dat er interesse is onder de jeugd voor vogels! Aangezien ik hier snel klaar mee was snel door gegaan naar de brouwersdam om hier al het leuks te bekijken. Bij "het haventje" zat een roodhalsfuut net achter de dam en er vlogen vrij veel eiders heen en weer. Zo nu en dan kwam er een roodkeelduiker voorbij gevlogen, en er zaten er ook een paar ter plaatse. Op een paar kuifduikers, miza's en brilduikers na was het rustig in de haven, en de tocht kon verder gezet worden. Nog even tussendoor, het is erg makkelijk om alleen met de auto te vogelen, vooral in die kou. mooi het statief op de bijrijder stoel, en steeds de auto een beetje keren zodat je alles kan zien EN warm zit, heerlijk!
Verder langs de brouwersdam niet veel. een paar kuifduikers, roodkeeelduikers en meer standaard beesten. Nog een tijdje over zee kijken leverde een mooie ijseend op die redelijk dichtbij langs vloog.
De volgende stap was in gedachten Scharendijke om nog wat witbuiken te zoeken, maar daarvoor nog even binnendijks kijken of daar nog geoorde futen zaten. Deze kon ik zo snel niet vinden, maar er zat wel een mooie kuifduiker in het haventje. Na een klein stukje verder te zijn gereden zaten er een hoop kramsvogels, zanglijsters, waterhoentjes en meer langs de kant van de weg. Een beetje langzaam voorbij reiden leverde een waterral op die erg tam was, en soms binnen de meter langs kwam. Na nog een stukje verder te zijn gereden bleken er 3 te zitten, die ook aan het roepen waren, erg leuk!!
In de polders was het vrij rustig met ganzen, en al helemaal met leuke ganzen. een paar witbuiken zaten tussen wat groepen rotjes, maar verder niks. zowiezo had ik niet zoveel leuks verder. een mooie kleine zilverreiger was ook redelijk tam, en wilde ook wel op de foto, en bij de plek van de velduilen zat een grote zilverreiger, wat een nieuwe voor me was in zeeland. Bij de neeltje jans zat wel nog een kuifaalscholver, en was er een boomleeuwerik ter plaatse.

Kuifduiker (Podiceps auritus)

Zanglijster (Turdus philomelos)

Waterral (Rallus aguaticus)


Waterral (Rallus aguaticus)

Kleine zilverreiger (Egretta garzetta)

Kleine zilverreiger (Egretta garzetta)

Kleine zilverreiger (Egretta garzetta)

Geen opmerkingen: