25-01-10 Arnhem e.o.

Vandaag samen met Pieter B en Ruben V een stukje wezen toeren naar het zuiden. Hier zat al een paar dagen een ruigpootbuizerd, en die hebben we nog niet voor de jaarlijst. Onderweg vliegt er een witgatje op en staan er wat reeën in de wei. Na een stukje gefietst te hebben komen we aan bij het weiland waar de ruigpoot moet zitten, en waar hij inderdaad ook midden in het weiland zit. Na deze mooi bekeken te hebben gingen we weer verder op weg naar een plek waar steenuil zou moeten zitten. Onderweg naar deze plek fietste we langs een mooie jagende man blauwe kiekendief en de steenuil zat weer niet op deze plek. toen we terug fietste vloog er opeens een roofvogel wat al snel een wouw bleek te zijn, en ook snel daarna een rode wouw bleek te zijn! Altijd leuk, en zeker voor Ruben, waarvoor het een nieuwe in NL was!

Rode wouw (Milvus milvus)

Via een paar tussenweggetjes op weg naar de Rhederlaag gegaan om te kijken of we hier de pontische meeuw konden vinden. Tijdens deze rit hadden we wel weer 11 patrijzen, wat voor Pieter dan weer een nieuwe jaarsoort was. Eenmaal aangekomen bij de Rhederlaag troffen we geen pont aan, maar wel de grote zee-eend die al een tijdje hier rond hangt.

Grote zee-eend (Melanitta fusca)

Na de Rhederlaag weer richting Arnhem gegaan, en toch nog even langs Sonsbeek gegaan (ondanks de afgestorven voeten) om hier vuurgoudhaan te zoeken. Die hadden we wel op tijd gevonden en ook zaten er nog wat appelvinken, goudvink en de lokale ijsvogel.

Geen opmerkingen: