14-01-10 Sonsbeek

Om eerst nog even terug te komen op een paar dagen geleden. De 12e hadden we nog een vrije dag en zijn toen samen met Erik d W. een beetje in de regio rond gaan vogelen. Een score van 6 nieuwe jaarsoorten is natuurlijk niet gek. De nieuwe waren witoogeend, 2 waterpiepers, 11 patrijzen, veel roeken, matkop en een parelduiker. Verder hadden we nog een aantal leuke dingen zoals slechtvalk en blauwe kiekendief. Erik moest in de middag nog iets doen, dus toen waren we nog even naar park sonsbeek gegaan, en de mibo zat er nog;)

De 13e hadden we een lange dag les, tot half 3. Hierna nog even samen met Ruben de veluwe op geschoven voor oa zwarte specht, kruisbek en meer bosvogels. We waren het Rozeldaelse bos nog niet in of we hoorden een zwarte specht, dat was even makkelijk. met gevaar voor eigen leven daarna door de bosssen naar de hei erachter gegaan. Onderweg waren we een paar keer gestopt om te luisteren of er nog leuke dingen zaten. Het was eng rustig in het bos, maar gelukkig kwamen er wel 2 kruisbekken luid roepend over gevlogen. Hierna door naar de hei waar 2 raven vlogen. gaat allemaal goed. Nu nog kijken of klapekster ook mee wilde werken, en dat wilde die, die zat mooi in een berkje te zitten (natuurlijk pas op t einde.) Al om al een geslaagd rondje, die we voorlopig niet meer door die rot sneeuw hoeven te maken, want wat een ellende was dat! In de avond gezellig bij Pieter B gegeten en op de terugweg een tijdje geluisterd naar Bosuil, althands een poging gedaan, zonder resultaat.

Nu dan nog maar een stukje van vandaag. Weer een paar uurtjes op school gezeten en daarna moest er even huiswerk gemaakt worden. Het weer was prachtig met een blauwe lucht, dus even snel het huiswerk afgemaakt en 1,5 uur naar de mibo, hopen dat hij een beetje laag komt zitten voor een plaatje. Eenmaal aangekomen stonden er al wat mensen te kijken en hij was meteen in beeld. In de tijd dat ik er was kwam hij 1 keer een beetje naar beneden, maar nog niet helemaal wat ik in mn gedachten had, dus moet nog maar een keer terug;)


Middelste bonte specht (Dendrocopos medius)

Geen opmerkingen: