01-12-09 Limbourg

Gisteren was er een rotszwaluw gemeld bij de parkeerplaats bij de bekendste plek in Nederland voor oehoe, bij de Enci groeve in Maastricht. Omdat Ruben en ik die van hoorn hadden gemist in 2006 leek dit een goede herkansing. Helaas was hij later de dag gemeld dat hij maar een kwartier ter plaatse was, en zonk de moed in de schoenen. Afijn de avond ging voorbij en de planning was morgen gewoon weer aan het project te gaan werken. Toen ik om 10 uur mn laptop aanzette en de standaard dingen deed, zag ik dat de rotszwaluw toch nog ter plaatse zat! Snel plan B in werking gesteld en om 11 uur zaten we met fiets en al in de trein.
Onderweg zaten we als altijd een beetje omhoog te kijken toen ik een verdachte groep zag vliegen en kraanvogels schoot er door me heen. Snel de verrekijker erbij gepakt en inderdaad, er vloog een groep van 70 kraanvogels met de trein mee, cool! Wat we niet wisten was dat we nog 2 groepen onderweg gingen zien van 120 en ongeveer 350 exemplaren. (terwijl we heel vrolijk zaten te zijn van de kraanvogels werden we hard afgewezen door een paar lokale dames, met die gekke kijkers)
Eenmaal aangekomen in maastricht na een reis van 2,5 uur moest het leukste nog komen, de sint pietersberg op fietsen! Afijn, na het laatste stuk gelopen te hebben zagen we al snel een zwaluw vliegen en dachten meteen, ja dat is hem, en dat bleek ook zo te zijn. hij liet zich soms op een paar meter boven ons hoofd zien waarbij bij het draaien de vensters erg goed te zien waren.
Een klein min puntje was er wel aanwezig, want we hebben ALTIJD onze camera mee naar onze kamer, behalve deze keer, zul je altijd zien. Van je fouten moet je leren moet je maar denken.

Als je dan toch bij de Enci groeve bent ga je natuurlijk ook even bij de oehoe kijken, en ook deze zat op zn vaste stekkie. Ondertussen vlogen de kraanvogels ook hier leuk. Er kwamen 3 groepen langs van 64, 350 en 225 exemplaren.

Conclusie: Zeer geslaagde dag!

Geen opmerkingen: