10-10-09 DBA Texel

Dit weekend was het DBA (Dutch Birding Assosation) weekend op Texel. Dit komt erop neer dat er een heleboel vogelaars op het eiland zitten en er meestal altijd wel wat leuks word gezien. Samen met Ruben hadden we een weekendje ervan gemaakt en waren we lekker gaan kamperen (is een goede tijd hiervoor.) Er zaten 4 Ross Ganzen wat een nieuwe soort was wat het ook wel leuk maakte om even langs Texel te gaan. Toen we op de boot zaten naar het eiland kregen we al een sms’je van Rutger W. dat de Amerikaanse goudplevier weer was gevonden. Altijd leuk om die te bekijken dus waren we daar eerst naartoe gegaan. Deze liet zich op een oude maïsakker leuk bekijken tussen wat kieviten, steenlopers, wulpen en een enkele kemphaan. Hij was vrij makkelijk te vinden omdat hij nog gedeeltelijk in zomerkleed was.
Na de eerste leuke soort waren we gelijk maar weer snel door gegaan naar de nieuwe soort voor ons, de Ross ganzen. deze zaten weer gezellig tussen de grauwe ganzen.
Na deze soort gingen we naar de tuintjes, het Noorden van Texel. Hier aangekomen kwamen we ook nog langs de Siberische tjiftjaf die daar naast de camping wat heen en weer vloog en zich leuk liet zien. We zijn niet zo heel erg met de ondersoorten, dus hier waren we snel weer verder gegaan om de tuintjes te checken. voordat we de tuintjes in gingen kregen we te horen dat er bij de petten (het zuiden) een dwerggors zat. Afijn, omdat we toch op het eiland waren gingen we daar eerst heen voor de jaarlijst (of zoiets.) Eenmaal aangekomen liet hij zich vrij snel leuk zien op een grasveldje tussen een groepje graspiepers. Deze hebben we even leuk bekeken en we gingen weer terug naar de tuintjes om deze alsnog te checken. beetje standaard dingen zaten er zoals goudhaantjes een roodborst, zwartkop en een tuinfluiter. Ondertussen vloog er ook nog een mooie blauwe kiekendief over. vanaf deze plek waren we een beetje langs de kust gelopen omdat hier nog weleens ijsgorzen overvlogen en er mogelijk ook 1 TP zat. die hadden we nog niet dus hebben we hier ons best voor gedaan. Wel zat er een groepje van 4 strandleeuweriken op het strand, maar in de duinen hadden we geen ijsgors. Tussen deze dingen hebben we ook nog een paar keer een gepiepte bladkoning gezocht maar niet gevonden, morgen nog een dag!

Tuinfluiter

Geen opmerkingen: