01-11-09 Texel

Gisteren werd er een zwartkeelijster doorgegeven. ik zat toch thuis niks te doen dus ik was meteen naar de trein gegaan. helaas met een vertraging de overstap gemist waardoor ik de laatste boot in het licht niet zou halen naar Texel, dus toen was ik weer terug naar huis gegaan.
vandaag nieuwe kansen. Samen met Tim, Pieter en Ruben in de daihatsu Cuore naar Texel afgerijst. We waren niet al te vroeg weg gegaan omdat dat toch niet nuttig zou zijn. en om 12 uur hadden we de boot naar de overkant. De vogel was net uit beeld toen wij aankwamen, dus de stemming was goed. het begon steeds harder te waaien en de vogel liet zich na een uur nog stteeds niet zien. Ondertussen begonnen we wat heen en weer te lopen en toen ik net weer bij de oude plek aankwam was hij net heel even gezien. na een paar minuten kwam hij weer bij de picknicktafel en nu was hij heel leuk te zien! hij was samen met een paar merels lekker aan het foerageren en vloog na een paar minuten weer weg en kwam daarna weer heel even buurten.
Nu deze binnen was waren we nog even een stukje over het eiland gereden amar er was bijzonder weinig te beleven verder. We waren nog even over zee gaan kijken maar dat was op een paar roodkeelduikers na ook niet veel. ondertussen was wel de dag alweer voorbij en gingen we na een leuke, geslaagde twitch weer op huis aan.

Links zwartkeelijster (Turdus atrogularis) en rechts een merel (Turdus merula)

zwartkeelijster (Turdus atrogularis)

Geen opmerkingen: