12-07-09 Westkapelle, marmereend

Net een paar dagen terug van 17 weken Finland (stagefinland.blogspot.com), en gelijk een leuke soort om naartoe te gaan. Ruben was al vroeg bij rozenburg zodat Merel en ik mee konden rijden naar het zuiden. Eenmaal aangekomen was de vogel weer even uit beeld en gingen we de plasjes checken, een leuk gebiedje. Er vlogen wat dwergsterns en grote sterns en er zaten wat kluten, kemphanen en dat soort dingen. het lijkt allemaal niet zo heel veel, maar als je je dan bedenk dat je een paar dagen eerder pas de zwaluwen op de jaarlijst had gezet was het een hele bron van nieuwe jaarsoorten.
na een tijdje begon iedereen zenuwachtig te lopen, en dan weet je meestal ook wel weer hoelaat het is. Als echt kuddemens ging ik er natuurlijk ook achteraan en hij zat inderdaad in een plasje te fourageren. Helaas vrij ver weg, maar toch even leuk kunnen bekijken. Over de herkomst en dat soort dingen van dit beest ga ik me niet buigen, maar leuk wassie wel.
Op de terugweg nog even langs de westenschouwse inlaag geweest, want hier zitten al een tijdje 2 graszangers. na een tijdje waren die ook leuk zangvluchten aan het doen, en lieten ze zich ook even leuk zien.
De brouwersdam deden we ook nog even aan, naast de Duitsers zat er ook nog een geoorde fuut en een zwarte zee-eend en vloog er een dwergstern heen en weer.

Marmereend

Geen opmerkingen: