30-04-08 Breskens

De eerste dag op breskens. De trek leek nog niet helemaal goed te gaan dus we gingen eerst even naar de Braakman waar een gestreepte standloper hoorde te zitten. na een tijd gezocht te hebben hem nog niet gevonden. Deze dag was het nogal regenachtig dus er waren ook ene hoop vogels bezopen. Bij gebrek aan gestreepte strandloper maar een tapuit gefotografeerd die ook behoorlijk nat was.

Tapuit (Oenanthe oenanthe)

Terwijl ik deze tapuit aan het fotograferen was werd er opeens DUINPIEPER geroepen door Rutger, helaas deze gemist omdat ik een stukje verder bezig was met deze tapuit. Toch maar er meteen heen gerend en toen hadden ze meteen de gestreepte strandloper in de scoop staan. Hier zat ook een boerenzwaluw op een draadje te zitten.

Boerenzwaluw (Hirundo rustica)

Hierna waren we maar weer terug gegaan naar de telpost om hier weer te kijken of er nog wat te beleven viel. Om 14.52 werd opeens door Thijs Fijen ROODSTUITZWALUW geroepen. deze vogel liet zich erg goed gezien en vloog vlak langs de telpost. na de telpost draaide hij nog een rondje en ging toen weer verder met z'n reis.


Roodstuitzwaluw (Cecropis daurica)

Roodstuitzwaluw (Cecropis daurica)

In de middag kwamen er ook nog twee grauwe kiekendieven langs gevlogen. bij de tweede waren we een beetje rustig naar een zwarte wouw aan het kijken toen er opeens geroepen werd "slanke kiek boven telpost" dus wij kijken zat er 1 recht boven de telpost. altijd leuk

Grauwe kiekendief (Circus pygargus)

Grauwe kiekendief (Circus pygargus)

Grauwe kiekendief (Circus pygargus)

Naast de telpost was al een paar dagen geleden een draaihals gemeld, zo ook weer vandaag. Toen het weer even rustig was waren we daar heen gegaan en ook nog een keer 's avonds, vandaar die mooie bewogen foto met 1/25

Draaihals (Jynx torquilla)

Draaihals (Jynx torquilla)

Geen opmerkingen: