28-05-08 Lauwersmeer

Hoppatee, een vrije dag!

8.20 - Ruben belt me wakker om te zeggen dat Erik wel naar het hoge noorden wil. A fijn, rustig wezen douchen enzo en toen om 1o uur bij het esso tankstation om opgehaald te worden. Even snel langs Apeldoorn scheuren om Tim op te halen en gaan met die banaan.
Na een tijd in de auto te hebben gezeten komen we aan bij harlingen. Hier zit al een week een terekruiter, dus die zijn we wezen zoeken. Na twee uur gezocht te hebben de hoop opgegeven. Er zat hier nog wel een mooie grauwe franjepooot en een spotvogel.
Hierna waren we doorgereden naar het lauwersmeer. omdat het al wat later was zijn we meteen doorgereden naar de ezumakeeg noord. Hier zaten wat kleine plevieren, 1 strandplevier, 8 krombekstrandlopers, 2 wespendieven, 2 zomertalingen en een gestreepte standloper.
Hierna doorgereden naar het zuiden van de ezumakeeg. hier zaten 2 groenpootruiters, 1 blauwborst, 6 kluten, 8 kleine strandlopers, 15 kemphanen, 8 krombekken, 1 zomertaling, 1 bosruiter, 18 temincks en 2 steltkluten.
Hierna zijn we naar camping De Pomp gegaan. Hier hoorden we al snel een snor. Verder zaten er op de camping nog 2 zomertortels, 1 wielewaal, 1 spotvogel en twee ijsvogels.
Doorgereden naar het Jaap Deensgat waar 8 dwergsterns aan het fourageren waren.
Op de terugweg langs de bantpolder gereden waar ook nog eens een smelleken overvloog, of tewel een leuk dagje.

Geen opmerkingen: