18-05-08 Drenthe

Op naar vlieland! Zo stapte ik zaterdagavond om kwart over 12 de trein uit in Amersfoort. Na wat gerend te hebben net de laatste bus gehaald. Rond 1 uur aangekomen bij Rutger Wilschut thuis aangekomen zat hij daar samen met Tim de boer op de bank,,, te wachten op mij.
Volgende ochtend. Jippie half 6 de wekker, maar dat maakt niet uit, want we gaan naar vlieland, want daar zit Alpenheggenmus en poelsnip. zo stapte we allemaal de auto in van Rene Janssen waar hij en Thijs de Kruif in zaten. Met z'n vijven op richting vlieland. Ergens halverwege reden we opeens niet harder meer dan 80 km per uur! Wij natuurlijk een beetje stressen en de ANWB wegenwacht erbij geroepen. Die gooide wat olie erbij en we gingen weer verder. Hij bleek nog niet helemaal gemaakt te zijn en opeens hoorde we BANG..... We reden vrolijk verder alleen nu met een vet brute uitlaat die een mooi geluid maakte en een beetje stonk. De uitlaat had namelijk een grotere uitlaat gekregen, alleen dan wel aan de zijkant ervan. We waren er al van overtuigd dat we de eerste boot naar vlieland niet meer gingen halen dus gingen we naar Drenthe.
Als eerste deden we Diependal aan, waar we een roodpootvlak hadden en verder nog een wilde zwaan, waterral en een roodhalsfuut.Hierna zijn we doorgereden naar het Focherlooerveen waar een berg roodpootvalken zich hoort te vertoeven. Deze waren hier dan ook in grote aantallen aanwezig. op een gegeven moment vlogen er minimaal 20 exemplaren rond.Er was een stukje verder een slangenarend gemeld, dus hier gingen we ook even langs. We hebben hem gezien maar vloog helaas erg ver weg, jammer. Verder zat er hier op het veld ook nog een zwarte specht keihard te roepen.
Hierna gingen we door naar het bargerveen. Hier zaten een hoop geoorde futen. Verder zaten er nog twee spotvogels, 5 roodpootvalken, 2 dwergmeeuwen EN een hoop aambeienvlinders.
na deze lange dag even langs het kootwijkerzand gereden omdat daar 5 morinelplevieren waren gemeld. mooi in het avondlicht zaten ze daar een beetje te zitten, mooie beesten!Geen opmerkingen: