12-05-08 MaVla

Vandaag maar weer naar de maasvlakte geweest in de hoop weer een roodpootvalk te zien, of iets leukers. Op de heenweg lekker windje mee dus lekker wezen scheuren. Eerst het pad naar de hut Bonte Piet gelopen. vlogen twee haviken rond en verder een aantal kleine vogeltjes zoals blauwborst, nachtegaal, heggemus, fitis en dat soort dingen. een blauwborst werkte wel aardig mee en wilde wel op de foto.

Een hoop tapuiten op de mavla vandaag! helaas wilden ze niet erg graag op de foto allemaal, maar op een gegeven moment wilde er wel 1 leuk in het landschap gaan zitten.


Verder zat er helaas weinig op de mavla, alleen nog een zeekoet op het Oostvoornse meer (zaten er 4, maar ik heb er maar 1 gezien, heb verder ook niet echt m'n best gedaan om er meer te vinden.) Hierna nog even naar Oostvoorne geweest en hier naar een paar poeltjes geweest. hier zaten wat libellen zoals viervlek en platbuik. ook nog een larve van een libel waarvan ik de naam niet weet, dus als iemand dit leest en het wel weet, ik sta ervoor open:)


Geen opmerkingen: