08-05-08 Hoek van Holland

Vandaag even richting Hoek van Holland geweest. Voordat ik daarheen ging ben ik eerst weer eens naar de rietputten tussen Maassluis en Vlaardingen geweest. Hier zat van alles te zingen zoals blauwborst, rietzanger, baardman, snor en sprinkhaanzanger. Deze wilde vandaag de dag helaas allemaal niet meewerken voor de foto. Toen ik het allemaal alweer had opgegeven liep ik langs een houtstapel waar ik een paartje paapje zag. Er naartoe geslopen en door het gras een paar plaatjes kunnen maken.


Hierna door naar Hoek van Holland gefietst om even naar de huiskraaien te gaan koekeloeren. Ik kon er maar zes vinden die tussen de zonnende mensen aan het "fourageren" waren. Het was midden op de dag dus erg druk.


Niet voor niks 12 km gefietst dus ook maar even langs de pier geweest. Hier was het super-de-luxe druk met zonaanbidders die bang waren voor het strand en daarom dus maar de pier hadden gepakt. Op de basaltblokken zaten niet erg veel vogels maar wel een kanoet die optrok samen met drie steenlopers.Geen opmerkingen: