05-05-08 Breskens

In de ochtend was het vandaag een beetje rustig aan met een kwak die langs vloog, een paar smelleken en een duinpieper.Totdat er een telefoontje binnen werd gekregen van een stukje verder dat er een kortteenleeuwerik deze kant op kwam. Erg leuk natuurlijk en iedereen was doodstil en lette goed op. ruim van tevoren werd hij opgemerkt en kon hij goed worden bekeken en op de foto worden gezet. Hij vloog recht over de telpost!

Terwijl iedereen nog een beetje aan het bedaren was van de kortteen kwam er een morinelplevier voorbij! na deze leuke soort bleef er ook nog een velduil een beetje rond de telpost hangen. helaas erg ver weg. Ondertussen ging de telefoon alweer... er werden zeven bijeneters gemeld een stukje verderop! Dit was een goed moment op zo'n 75 man in 1 klap doodstil te krijgen. Ook deze soort werd weer ruim van tevoren opgepikt. ik zag er 3 binnendoor en twee buitenlangs gaan. De andere exemplaren heb ik niet gezien, maar dat mocht de pret niet minder maken. Ze vlogen al roepend een beetje sloom voorbij omstreeks 09.11.


Bijna meteen ging de telefoon weer... er kwam een lachstern binnendoor aan! een hele berg mensen stormde naar de binnenkant van de dijk en zat daar rustig te wachten. terwijl we aan het wachten waren kwam er mooi rinkelend een Europese kanarie langs. De lachstern werd ook weer opgepikt ver boven een weiland. opeens draaide hij bij en kwam hij vlak langs de dijk! erg mooi kunnen zien, maar helaas geen mooie platen kunnen maken, ik weet niet of ik te adrenaline had of iets anders.


Geen opmerkingen: