04-05-08 Breskens

Vandaag weer goede voorspellingen. weer met aardig wat mensen, maar wel minder stonden we weer met z'n alle op de telpost. De dag begon vroeg met een duinpieper die langs kwam gevlogen. even mooi roepen en daar kwam die hoor. Er kwam er ook nog even 1 ter plaatse op het strand, erg leuk gezicht.

Een tijdje hierna kwam er ook een pestvogel! langs. iedereen stond helemaal versteld dat er in deze tijd van het jaar nog een pestvogel langs zou komen. wie kan er tegenwoordig nou zeggen dat ze een pestvogel, roodstuitzwaluw en bijenter op 1 plek op 1 dag hebben gezien?

Er kwamen ook zo nu en dan wat purperreigers over om precies te zijn 5 over de hele dag. er vlogen ook 1 keer twee purperreigers samen langs, mooie beesten om te zien.

Zo'n beetje alle dagen zit er al een graszanger Tp in de rietkraag naast de telpost, zo nu en dan komt hij even naar boven en begint dan luid te fluiten. vandaag ging hij ook even in een bosje naast de telpost zitten. helaas ook weer nogal ver weg maar toch mooi kunnen bekijken.

Zo nu en dan kwamen er ook zwarte wouwen voorbij. Totaal hebben we er vandaag 4 gezien. 1 kwam er redelijk dichtbij langs vanaf zee zo over de telpost, helaas niet mooi beeldvullend maar het is allemaal relatief.

Opeens werd het spannend toen er een "slanke spannende kiek" werd gezien. best ver weg en hij bleef een tijdje hangen. hij leek best veel op een steppekiek dus de auto's gingen reiden. door andere mensen gefotografeerd en toch afgemaakt als grauwe kiek. op de plek waar hij waarschijnlijk was gezien vloog nog wel een kraanvogel over.


Aan het einde van de middag/avond kwam er opeens een middelste jager TP! hoe leuk is dat deze tijd van het jaar. helaas kwam er een vrouw met hond over het strand die het nodig vond hem vroegtijdig weg te jagen! al die klote honden ook altijd.


Al om al een leuk dagje met leuke soorten. een korte samenvatting van wat we deze dag hebben gezien: middelste jager, graszanger, 6 smelleken, 2 duinpieper, 1 ortolaan, 1 pestvogel, 3 roodstuitzwaluw, 4 zwarte wouw, 1 bijeneter, 1 rode wouw, 2 europese kanarie, roodpootvalk, visarend, grauwe kiekendief, kraanvogel en nog "klein grut"

Geen opmerkingen: